Newspaper Het Nieuwsblad

December 26th an article about our new team becoming UCI appeared in the Belgian national newpapers, Het Nieuwsblad & Gazet Van Antwerpen.

 

Click here to read the complete article!

Health Mate-Cyclelive. Zo heet het vierde en nieuwste Belgische UCI-team dat de voorbije maanden uit de grond werd gestampt. “We kunnen straks verrassend uit de hoek komen”, klinkt het overtuigd bij sterke man Patrick Van Gansen, die onder anderen vier Belgische rensters onder zijn hoede heeft.

“Tot halfweg september was het echt aan het rommelen in een aantal Belgische vrouwenploegen”, vertelt Patrick Van Gansen, uitgever van het wielerblad Cyclelive. “Een aantal talentvolle meisjes dreigde zonder ploeg te vallen dus besloot ik ze op te vangen in een nieuw en goed gestructureerd clubteam.” En het moest hard gaan, want de transferperiode was al volop aan de gang. “Op enkele weken tijd werd de ploeg opgebouwd”, aldus Van Gansen. “Naast een paar Nederlandse meisjes sloten ook drie Oostenrijkse, een Finse, een Franse, een Welshe en een Sloveense aan.”

Qua internationalisering kan dat dus tellen, maar dat had ook een keerzijde. Door een nieuwe regel is het verplicht een aantal Belgen in het team te hebben, wat te vergelijken is met de regel van de voetbal-Belgen die heel wat voetbalteams zorgen baart. “Ik besloot dan maar het roer om te gooien en in de plaats van een clubteam een UCI-team uit de grond te stampen. En dat budget was er, want het Belgische Health Mate – een bedrijf dat infraroodkabines produceert – hapte toe als sponsor.” Ondertussen heeft het project groen licht gekregen. Het wordt het vierde Belgische UCI-team in het vrouwenpeloton. “Ik ben ervan overtuigd dat we straks kunnen verrassen”, stelt Van Gansen.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *