Eerste blog door Marieke (NL)

Wat een eer! Ik ben gevraagd om de eerste blog te schrijven voor mijn nieuwe Health Mate – Cyclelive Team!

Wat een veranderingen deze winter! Ongelooflijk!

Deze overstap voelt echt als een nieuwe mijlpaal. Na slechts een paar jaar wielrennen, hoor ik ineens bij een UCI Womans Team!

Ik kan bijna niet beschrijven hoe dankbaar ik ben, het management van dit veelbelovende team heeft dit in slechts een paar maanden weten op te bouwen! Het team bestaat uit 16 zeer gedreven en talentvolle meiden, allemaal met onze eigen sterktes. Ik ben zo blij om hier bij te horen!

Hoe heb ik dit zo snel weten te bereiken? Nou, ik ben gewoon met de juiste man getrouwd! Mijn man, Nico, heeft me binnen 3 jaar weten om te scholen van een keepster (voetbal) naar een wielrenster. Hij heeft me 24/7 gecoacht, heeft me al zoveel geleerd. We genieten elke minuut van het fietsen en van elk stapje ontwikkeling. Ik kan bijna niet geloven dat ik pas 3 jaar geleden leerde inklikken in mijn pedalen! 😉

Foto: Koppeltijdrit met manlief Nico in Abbenbroek, eerste jaar op de fiets (2015)

De eerste twee jaar was vooral een gevecht met mijzelf goed te kunnen positioneren in het peloton. Pas afgelopen seizoen ging ik echt koersen, aanvallen op de juiste momenten, kwam ik in kopgroepen terecht waarbij ik eerst de eindsprint verloor, maar later ook won!

Foto: Mijn eerste overwinning op de weg in Breezand. Aangevallen vroeg in de wedstrijd, kreeg goed gezelschap en won de sprint!

Ik heb veel geïnvesteerd in duurtrainingen, omdat ik als keepster vooral veel getraind heb op explosiviteit met al dat sprinten, springen en duiken. Mijn lichaam is volledig veranderd en ik zal nu de langere koersen beter aankunnen.

Deze winter ben ik de samenwerking begonnen met WE-Train (Pascal Cloudt), die me verder gaat helpen met mijn trainingen. In de winter train ik heel gevarieerd. De langere duurtrainingen kan ik soms ook samen doen met mijn nieuwe teamgenootje Janine, die vlakbij woont.

In het najaar en winter doe ik graag aan veldrijden en is Nico ook nog eens mijn mechanico 😉. Het is nu enkel voor de fun, kracht, techniek als voorbereiding op het wegseizoen. Maar ook hierin zie ik een sterke progressie. Ik heb veel veldritten gereden van september tot november. In december heb ik vooral veel andere trainingen gedaan. Dit weekend en volgende week ben ik weer in actie, ter voorbereiding op het NK veldrijden in januari. Dat wordt mijn eerste wedstrijd in mijn nieuwe blauwe kleding!

Foto: Koppenbergcross. Zo zwaar!

Na het NK zullen de crossfietsen opgeborgen worden en ligt het wegseizoen al voor me.

Ik zal het team ontmoeten een paar dagen voor de beurs Velofollies in Kortrijk, waar we ons team en sponsoren zullen presenteren aan het publiek. In februari gaan we met het complete team op trainingskamp.

Direct na het trainingskamp rijden we onze eerste wedstrijden al, ik begin direct met een uitdagend dubbel weekend eind februari!

 

Bedankt voor het lezen en blijf ons volgen!

Een zeer gemotiveerde en happy,

Marieke

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *