Blog door Spela (NED)

Het jaar 2018 is begonnen. Daarom is het tijd voor nieuwe wensen en vooral tijd om nieuwe doelen te stellen.

 

Eerst en vooral wil ik even terugblikken. 2017 was een interessant jaar. Ik heb vele ups-and-downs meegemaakt, wat mijn sportcarrière betreft. Voor het eerst maakte ik deel uit van een buitenlands professioneel team. Ik verdedigde de kleuren van het Spaanse team Bizkaia-Durango. Het seizoen ging goed van start, met vele wedstrijden op het programma. Ik werd tweede op het nationaal kampioenschap op de weg. Hoe dan ook, vanwege verscheidene redenen, stonden er nog weinig wedstrijden op het programma in de tweede seizoenshelft. Het te kort aan wedstrijden tijdens juli en augustus hebben er voor gezorgd dat mijn conditie niet goed genoeg was om te presteren tijdens het wereldkampioenschap in Bergen. Het werd me nadien dan ook duidelijk dat ik op zoek moest naar een nieuw team, als ik vooruitgang wil gaan boeken.

 

Ik was dan ook heel blij toen de manager van het nieuwe Belgische professionele team, Health Mate – Cyclelive Team, mij contacteerde. Hij legde een interessante teamvisie voor en plannen voor het team, alsook een visie over mijn eigen rol binnen dit team. Het gesprek met Patrick Van Gansen en later ook met de ploegleider Pascal Cloudt, hebben mij meteen overtuigd. Ik wist onmiddellijk dat ik deel wou uitmaken van dit geweldige team.

Ik ben enorm gemotiveerd, dus ben ik reeds mezelf intensief aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Alles wat ik doe is onder toezicht van mijn personal trainer Bojan Ropret. Vanwege slechte weersomstandigheden op de Sloveense wegen tijdens de wintermaanden, heb ik wat trainingsstages afgewerkt in Kroatië, dicht tegen de Adriatische zee. Met dat er sneeuw lag in m’n thuisland heb ik wel enkele hiking trainingen kunnen afleggen. Buiten trainen met de fiets en hiken heb ik enorm veel krachttraining in de gym gedaan.

Op 17 januari kwam ik naar België voor een week. Ik heb mijn ploegmaten kunnen ontmoeten en we hadden er onze teampresentatie. Er was dan ook genoeg tijd om elkaar te leren kennen! Op 10 februari zal ons eerste trainingskamp plaatsvinden in Spanje. Vlak hierna staan alweer de eerste wedstrijden voor de deur!

 

Laten we op een goede manier van start gaan en nooit opgeven!

 

Spela

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *