Blog door Laura (NED)

Eerst en vooral kan ik niet omschrijven hoe blij, enthousiast, dankbaar, gemotiveerd – en de lijst gaat zo maar door – dat ik ben op dit moment! Ik heb de afgelopen vier jaar, sinds ik ben overgeschakeld van ijshockey naar fulltime wielrennen,  hard gewerkt om in een team zoals het deze te geraken.

Het is niet makkelijk om wielrenster te zijn in een land als Finland waar de sport niet zo populair is en waar het in de winter veel sneeuwt met temperaturen van -25 graden. De winter is de meest belangrijk periode voor een wielrenner om zijn/haar vorm op te bouwen. Meestal ga ik een aantal weken voor en na de kerstperiode trainen in Spanje. Afgelopen winter was ik voor twee weken in Mallorca met mijn broer en zijn twee ploegmaten uit Finland. Het was zwaar om hen te volgen op de klimmetjes maar ik ben er zeker van dat ik hier sterker door werd!

Al de overige dagen spendeerde ik in de koude en sneeuw met mijn oude crossfiets welke drie maten te groot is. De Finse winter is al goed geweest voor mij aangezien het minder koud is geweest dan anders. Meestal is het er rond de -5. Ik houd ook van cross country skiën en ik heb dit ook gedaan als duurtraining. Het is een leuke afwisseling van de lange uren op de fiets.

  

Dit jaar trok ik ook al vroeger naar België, in vergelijking met vorige jaren. Het duurt ongeveer twee dagen om van Finland naar België te rijden. Ik ben hier toegekomen vlak voor de beurs Velofollies. Ik was dolenthousiast om iedereen te ontmoeten en om voortaan als een team te gaan samenwerken!!

Ik heb hard gewerkt aan mijn doelen en ik zal mijn seizoen starten na ons trainingskamp in Calpe, einde februari. Dit jaar WIL ik echt de Finse kampioenentrui naar mijn Health Mate – Cyclelive Team brengen!!

Ik wil de volledige staff achter het team en onze sponsors bedanken om dit allemaal voor mekaar te krijgen want zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk zijn!!

 

Laura

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *