Blog door Tara (NL)

Ik reed m’n laatste wedstrijd in September, kort nadat ik het nieuws ontving dat mijn contract bij Lares-Waowdeals niet zou verlengd worden. Ondanks dat ik het had zien aankomen, kwam het toch aan als een teleurstelling en mislukking. Ik heb nooit mijn beste vorm behaald in de voorbije twee jaar en hierdoor heb ik me soms wel eens de vraag gesteld of ik nog wou doorzetten. Ik besloot uiteindelijk toch op zoek te gaan naar een nieuw team maar dit bleek voor het eerst in mijn carrière geen sinecure te zijn.

Na een babbel met mijn huidige werkgever bij Cyclelive Magazine, kwam zijn idee boven om een nieuw team te beginnen. In amper een aantal weken tijd was de fundering gezet. Nog een paar weken later verbond een grote sponsor zijn naam aan het project en zo werd het Health Mate – Cyclelive Team geboren!

Begin oktober kreeg ik de fantastische kans om mijn seizoen af te sluiten in Mallorca, op trainingskamp met Stuart Hall Cycling (Britse fietsvakanties). Samen met mijn ploegmaat bij Lares, Sarah Inghelbrecht, hebben we tien topdagen beleefd in het fietsparadijs! We reden iedere dag wel vier uur met de fiets maar door het trage dagritme voelde het niet als trainen…

Mijn ploegmate Sarah en ik in Mallorca

Na een korte rustperiode besloot ik de trainingen weer op te nemen en toe te werken naar seizoen 2018, samen met mijn trainer Pascal Cloudt, die ook mee betrokken is bij het nieuwe team! Dankzij een aantal vrienden in de buurt waar ik nu, sinds januari, woon ben ik opnieuw heel gemotiveerd om regelmatig te gaan trainen. En ook dankzij mijn vriend, die ook koerst, heb ik weer de goesting gevonden om het beste van mezelf te geven. Tussen de trainingen door proberen we samen te genieten van wat vrijetijd en af en toe kunnen we ons ook eens uitdossen, zonder lycrabroekjes…

Samen met mijn vriend Dries op het gala van ‘de Flandrien’ – foto door Belga

Tijdens de week spendeer ik het meeste van mijn trainingstijd in de fitness, met core en krachtoefeningen. Verder doe ik dan korte fietstrainingen op de rollen. Ik ontdekte het digitaal platform Zwift en sindsdien beleef ik veel meer plezier aan mijn tijd op de rollen! Vergeet dus niet om mij eens online te komen vergezellen!

Zwift

 

Normaal zal mijn seizoen van start gaan met de Omloop Het Nieuwsblad, een wedstrijd die ik al zeker vier of zelfs vijf (?) jaar niet meer gereden heb. Met voorheen een fulltime job leek het me onmogelijk om hier, zo vroeg op het jaar, al te kunnen volgen. Ik liet het dus telkens aan me voorbijgaan, ook om onnodige valpartijen en blessures te vermijden. Echter zal het, of moet ik zeggen ‘moet het’, dit jaar anders gaan verlopen! Ik kijk er nog meer naar uit omdat de wedstrijd dit jaar voor het eerst zal finishen in Ninove, op een boogscheut van mijn deur.

Mijn doel is voornamelijk om goed te presteren in de nationale wedstrijden zoals het provinciaal en Belgisch kampioenschap. Eens een podiumplek behalen tijdens een nationale wedstrijd en een ereplaats in een vlakke UCI wedstrijd moeten binnen mijn mogelijkheden liggen. Een selectie verdienen voor de Ronde van Vlaanderen zou een droom in vervulling doen gaan.

Laten we er een sterk jaar van maken!

Ik wens iedereen alvast een gezond, romantisch & sportief 2018!

 

Tara

 

 

You may also like...

1 Response

  1. Varlet Donat says:

    Merci à vous pour ce merveilleux moment au Vélo Follies 2018 !!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *